Suroviny:
125 g kvalitní tmavé čokolády (minimálně 70%) + navíc nastrouhané hobliny k podávání
2 lžičky másla
3 velká vejce
pořádná špetka mořské soli
3 lžíce cukru krupice
200 ml smetany ke šlehání
125 g čerstvých malin
Postup:
Čokoládu nalámeme do nerezové mísy a společně s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Rozmícháme metlou a dáme stranou zchladnout.
Bílky oddělíme od žloutků do velké (bílky) a malé (žloutky) mísy. Bílky vyšleháme společně s pořádnou špetkou soli do pevného sněhu. Pak vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Nakonec ušleháme smetanu dotuha.
Necelou 1/3 vzniklé šlehačky odložíme stranou k pozdějšímu servírování.
Do čokoládové směsi pak zlehka vmícháme žloutkovou směs a následně zbylé 2/3 šlehačky. Potom opatrně po dávkách zapracujeme sníh.
4 porce
snadné
do 30 min + chlazení
TIP:
Lehounká, nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je jako sen. Protože jsou v receptu syrová vejce, opravdu do nich investujte. Pokud se nemůžete úplně spolehnout na dodavatele, sáhněte po biokvalitě