Někdo to rád sladké, tak proč nevyužít čerstvého sezonního ovoce? Připravte si omeletu jako báječný moučník ke kávě nebo jen tak pro chvilku mlsání.
Potřebujete:
2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 100 g jahod (maliny, meruňky, rybíz, borůvky nebo jiné měkké ovoce), 1 smetanu ke šlehání, čokoládový topping, případně nastrouhanou čokoládu na dozdobení
Postup:
Vejce s cukrem vyšlehejte do husté pěny, zasypejte moukou a těsto rozetřete pomocí stěrky na plech vyložený pečicím papírem – vytvořte dvě kulaté omelety.
Pečte je v troubě asi 8 minut dozlatova. Překlopte na talíře a sloupněte pečicí papír. Polovinu každé omelety potřete šlehačkou, poklaďte nakrájeným ovocem a přehněte napůl. Můžete natřít celou plochu a omeletu srolovat.
Povrch můžete (ale nemusíte) ještě ozdobit šlehačkou, ovocem, případně přelít čokoládovým toppingem. Ještě teplé podávejte. .