Ačkoliv Island a Řecko jsou země na tisíce kilometrů od sebe vzdálené, v kuchyni jim to vedle sebe náramně sluší. A tyto tzatziki jsou toho jasným důkazem.
Nejenom, že originálním způsobem zpestří letní grilování, ale navíc jsou snadné na přípravu, takže jejich příprava nezabere ani moc času.
Suroviny:
2 kelímky Skyru natur
Šťáva a kůra z jednoho citrónu
1 malý rozmačkaný stroužek česneku
1 šálek nakrájené oloupané okurky (hadovky)
2 lžíce nakrájeného kopru
Sůl a mletý černý pepř
1 polévková lžíce olivového oleje
V misce smícháme česnek a citrónovou šťávu a necháme zhruba 10 minut odstát, aby směs dosáhla mírné ostrosti. Poté přidáme zbylé ingredience, zamícháme a necháme asi hodinu odležet. Podáváme například s pita chlebem, chipsy či jako dresing do sendviče. .