Chcete si opravdu pochutnat a ještě udělat na návštěvu dojem? Tak zkuste tyto malé Pavlova dortíčky.
Ingredience: 4 vaječné bílky, 200 g cukru krupice, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce vinného octa, špetka soli, 400 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, ovoce na ozdobu
Postup: Bílky se solí vyšlehejte dotuha. Poté přidejte cukr, škrob, vinný ocet a opět zašlehejte. Bílkovou směsí naplňte zdobicí sáček a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte stejně veliká kolečka s vyšším okrajem a nižším středem.
Pusinky pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi 10 minut. Po této době snižte výkon trouby na 120 °C a dopékejte další hodinu. Během ní hlídejte, zda se pusinky nepřipalují a zůstávají stálé světlé.
Upečené mini Pavlova dortíčky nechte zchladnout a poté zdobte ušlehanou šlehačkou. Ozdobte čerstvým ovocem podle své chuti a fantazie.