Dezert, jejž má rád snad skoro každý. Budete se divit, ale i ten lze udělat tak, že vám po něm nebude těžko, stačí jen volit vhodné suroviny.
Ingredience: 500 g ricotty, 200 ml smetany ke šlehání, 120 g cukrářských piškotů, 30 g sladidla xylitol či erythritol, 100 ml ředěného espressa vodou, malý panák italského likéru Amaretto, lžička kakaa, balení čerstvých malin
Postup: Připravte espresso, zřeďte vodou do celkového objemu 100 ml a nalijte do misky, aby vychladlo. Přidejte Amaretto.
Ušlehejte šlehačku dotuha. Do ricotty ručně vmíchejte připravenou šlehačku. Na dno nádoby naskládejte nastojato po obvodu rozpůlené maliny, vrstvu piškotů, které vždy krátce ponoříte do kávy a ihned vyndáte ven. Navrstvěte polovinu krému.
Opět zopakujte maliny, vrstvu piškotů a na ní zbylý krém. Posypejte kakaem a vložte do lednice minimálně na 4 hodiny.