Pokud jste se rozhodli zhubnout nějaké to kilo, zařaďte do svého jídelníčku pohanku. Už jenom proto, že obsahuje až 5 % vlákniny. Ta napomáhá udržovat v rovnováze zažívání i hladinu krevních cukrů. Navíc budete po jídle rychleji a déle sytí.
Nejčastěji se v obchodech setkáte s pohankou lámankou či pohankovými kroupami, jejichž příprava je o něco zdlouhavější a skvěle se hodí jako příloha k masu. Doporučených způsobů přípravy pohanky je hned několik.
Kroupy můžete vařit 30 minut do změknutí. Tímto postupem však zničíte spoustu prospěšných látek. Ideálním způsobem je pohanku pouze spařit horkou vodou, přikrýt ji poklicí a nechat na teplém místě dojít.
Skvělou pochoutku získáte přidáním nastrouhané mrkve a jablka, medu, špetky skořice a hrstky oříšků. Pokud máte raději slaná jídla, přidejte dušenou zeleninu, koření, případně maso. Připravíte si tak vynikající varian.