Poctivá domácí škvarková pomazánka je vynikající a tak jednoduchá, že ji hravě zvládnou i úplní začátečníci. Stačí jen pár ingrediencí a vykouzlíte chuťovku, kterou si zamilujete.
Potřebujete:
✿ 200−250 g škvarků
✿ 1 vejce
✿ 1 cibuli
✿ 1 lžíci hořčice
✿ sůl, pepř
1. Vejce uvařte natvrdo. Škvarky pomelte najemno, cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vychladlé uvařené vejce oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle. Vše dejte do misky a přidejte hořčici.
2. Všechny suroviny v misce důkladně promíchejte a podle chuti osolte a opepřete. Pokud se vám pomazánka zdá moc hrubá, můžete její strukturu zjemnit tyčovým mixérem.
3. Hotovou pomazánku uložte do skleničky a dejte vychladit do lednice. Nejlépe si ji vychutnáte s chlebem, kyselou okurkou a čerstvou cibulkou.
Nikdy bych neřekla, že udělat škvarkovou pomazánku může být tak jednoduché! Díky za tip, určitě si udělám radost a zkusím ji připravit.
Jé, to je super jednoduchá receptura! Určitě to vyzkouším o víkendu, až si uděláme rodinné posezení s dobrým chlebíkem.