Sladké pečivo je velmi oblíbené zejména v Estonsku, odkud také pochází.
Suroviny:
250 ml mléka
2 žloutky
50 g rozehřátého másla
1 lžíce krupicového cukru
1 lžička soli
600 g hladké mouky
40 g čerstvého droždí
Na náplň:
5–10 lžic krupicového cukru
1–3 lžíce skořice
100 g změklého másla
Postup:
Do mléka pokojové teploty rozdrobte veškeré kvasnice, poté přidejte cukr, zasypejte lžící mouky a nechte vzejít kvásek. Vlijte ho do mouky smíchané se solí. Přidejte všechny další potřebné ingredience na těsto a promíchejte.
Nechte ho 45 minut odležet. Těsto potřete změklým máslem a posypejte ho podle chuti cukrem se skořicí. Nyní těsto zaviňte jako roládu a středem po celé délce ji rozřízněte.
Vytvořte si jednotlivé pruhy, které pak spletete dohromady a vytvoříte věnec. Přemistěte ho na plech vystlaný pečicím papírem a nechte jej 20 minut kynout. Pečte asi 15 minut na 180 °C, pak půl hodiny na 150 °C.