Suroviny: 20 g droždí 1 lžíce cukru asi 150 ml mléka 300 g hladké mouky 100 g másla 2 žloutky 1 lžička soli 1 vejce na potření 100 g lískových oříšků 2 lžíce skořice 100 g krystalového cukru
Postup: Tradičním způsobem připravíme kynuté těsto. Droždí s cukrem, teplým mlékem a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek. Ke kvásku přidáme mouku, máslo (přidáváme rozehřáté a vlažné), žloutky a sůl.
Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Během kynutí promícháme.
Těsto rozválíme na vále, potřeme ho rozkvedlaným vejcem, posypeme nahrubo umletými oříšky, skořicí a krystalovým cukrem (část si necháme na posypání).
Těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1 cm široké kusy. Ty pokládáme na plech vymazaný máslem, necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem a posypeme skořicí, cukrem a ořechy. Pečeme dozlatova.