Voňavé šneky z kynutého těsta naplněné máslem a skořicí zachutnají úplně všem.
Suroviny na 12 kusů – 90 g krystalového cukru – špetka soli – 80 g másla – 1 vejce – 1 lžička citronové kůry – 450 g hladké mouky – 6 g sušeného droždí – 280 g podmáslí – 90 g krystalového cukru + 10 g skořice – pečicí papír
Postup
1. Máslo utřete s cukrem a solí. Přidejte vejce a citronovou kůru a umíchejte dohladka. Do směsi prosejte mouku s droždím a přilijte podmáslí. Těsto dobře prohněťte a nechte 90 minut kynout.
2. Těsto rozválejte do obdélníku a posypte skořicovou směsí. Zarolujte a nechte ještě 60 minut kynout.
3. Nakrájejte rolky a poskládejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte při 180°C asi 25 minut.