Tahle skvělá holandská masová chuťovka připomíná krokety, může mít třeba i podobu válečků.
Potřebujete:
✿ 8 lžic másla
✿ 120 g hladké mouky + na obalení
✿ 700 ml hovězího vývaru
✿ 2 lžíce čerstvé petrželky
✿ 1 cibuli
✿ 250 g mletého hovězího masa
✿ 1/2 lžičky soli
✿ 1 lžičku pepř
✿ 1/4 lžičky muškátového oříšku
✿ 3 vejce
✿ strouhanku
✿ olej
1. V pánvi rozpusťte máslo, za stálého šlehání přidejte po troškách a mouku a vyšlehejte hustou kaši. Pomalu do ní zašlehejte vývar, až bude omáčka hladká a hustá.
Pár minut ji povařte, přidejte nasekanou petrželku, cibuli nadrobno, mleté maso a dobře promíchejte.
2. Osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem, přendejte směs do mísy a uložte na pár hodin do ledničky. Pak z ní tvořte kuličky, obalte je v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
3. Poté smažte na pánvi ve vyšší vrstvě oleje cca 4–5 minut dozlatova. Podávejte ještě horké.