Nejlépe chutná společně s rýží anebo rýžovými nudlemi.
Ingredience:
300 g kuřecích prsou
svazek zeleného chřestu
lžíce sezamových semínek
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce sójové omáčky
1 cibule
3 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
Nejprve si oloupejte konce chřestu a ponořte ho na 4 minuty do vroucí vody. Mezitím si nakrájejte maso na nudličky. Ochuťe si ho solí a pepřem a poté ho zaprašte kukuřičným škrobem.
Na pánvi si rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli a maso. Restujte 3 nebo 4 minuty a poté přidejte sójovou omáčku a nakrájený uvařený chřest. Restujte další 30minuty. Do pokrmu vmíchejte sezamová semínka.
To vypadá na super večeři. Říkala jsem si, že bych mohla zkoušet něco nového a tohle by mohlo být ono. Akorát nevim, jestli seženu tutově sezamový olej. :-/
Oh, tohle musí být dobrý! Zapomněla jsem právě koupit chřest, když sem byla v obchodě, ale příště určitě nezapomenu. Díky za recept 🙂
Vypadá to skvělě. Myslim, že tohle bude přesně pro mého manžela, ten má rád hnedý sezam. Možná bych to ale zkusila nějak bez cashew, aby to bylo trošku lehčí.
Zní to úžasně! Už dlouho jsem hledala něco nového, co bych mohla přidat do svého jídelníčku, a tohle se zdá být super volba. Určitě vyzkouším. 🙂 A ty sezamová semínka… mňam!