Toto jídlo pochází z Asie. Možná tomu nevěříte, ale rýže s vajíčkem je skvělá kombinace.
Ingredience:
1 hrnek jasmínové rýže
2 hrnky vody
sůl
2 lžičky černého sezamu
Na vaječné plátky:
4 vejce
1–2 stroužky česneku
1 menší červená chilli paprička
1–2 lžíce čerstvé petrželky
sůl a pepř
olej na smažení
Postup:
Rýži propláchněte vodou.
Přiveďte k varu 2 hrnky vody, přidejte špetku soli a vsypejte rýži.
Stáhněte teplotu na minimum, přikryjte poklicí a vařte 15 minut.
Rýži naservírujte na talíř a posypejte sezamem.
V míse rozšlehejte vejce. Přidejte nasekaný česnek, chilli papričku a petrželku. ν Osolte a opepřete.
Na pánvi rozpalte trochu oleje. Nalijte vaječnou směs a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše.
Smažte na středním plameni, poté opatrně otočte a smažte 2 minuty.
Hotovou placku přeložte nebo nakrájejte na čtverečky.
Sezam a rýže jsou dokonalá kombinace, tohle jídlo určitě zařadím do svého receptáře. Už se těším, až to vyzkouším!
Tohle vypadá skvěle, určitě to musím zkusit! Rýže s vajíčky, to by mě nenapadlo, že může být taková lahůdka.