Místo klasické placky z masa můžete přidat do burgerových bulek sýr halloumi. Obložte je pak zeleninou i dipem podle chuti.
Ingredience: 4 porce
400 g sýra halloumi
4 burgerové bulky
200 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
1 lžíce pažitky
sůl, pepř
2 rajčata
1 červená cibule
4 lžíce majonézy
listový salát
Postup:
Bulky překrojte a ze strany řezu potřete olejem a opečte na grilu. Pak je dejte stranou. Sýr nakrájejte na plátky. Zakysanou smetanu smíchejte se stroužkem česneku, pažitkou a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Sýr opečte na grilu z obou stran. Na spodní díl bulky dejte trochu majonézy. Pak přidejte list salátu, grilovaný sýr, plátky rajčat a cibule a nakonec zakysanou smetanu. Přiklopte a ihned podávejte.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 45 Kč