Sendviče s lilkem, sýrem feta a čerstvými rajčaty chutnají teplé i studené. Jsou výborné jako svačina nebo lehčí večeře.
Potřebujete:
✿ 4 plátky staršího bílého chleba
✿ 1 lžíci nasekané zelené petržele či jiných bylinek
✿ 1 menší lilek
✿ 200 g cherry rajčátek
✿ 50 g sýru feta
✿ olivový olej
✿ 1 stroužek česneku
1. Lilek nakrájejte na kostičky, osolte a nechte vypotit. Pak osušte papírovou utěrkou, promíchejte s olivovým olejem a utřeným česnekem, opečte na troše olivového oleje dozlatova a lehce rozšťouchejte.
2. Plátky chleba opečte na pánvi do křupava. Navrstvěte na ně lilkovou směs a na každý sendvič položte kousek sýru feta.
3. Pár rajčat nakrájejte na kousky, promíchejte s olivovým olejem, opepřete osolte a dejte na sýr. Nakonec posypejte petrželkou nebo jinými bylinkami a podávejte se zbylými rajčaty.