Křupavý sendvič se spoustou zeleniny a masa si můžete vzít s sebou i na cesty. A potěšíte jím i svá vnoučata.
Suroviny:
250 g kuřecích prsou
½ ledového salátu
3 velká rajčata
1 lžíce provensálských bylinek
sůl, pepř
6 plátků toastového nebo obyčejného chleba
3 lžíce majonézy nebo tatarské omáčky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce lanýžového oleje
3 lžíce panenského olivového oleje
Postup:
Kuřecí prsíčka omyjte, očistěte a ochuťte solí, pepřem a provensálskými bylinkami. Maso orestujte na oleji z obou stran.
Chléb nasucho opečte na pánvi, případně použijte toustovač. Smíchejte majonézu s citronovou šťávou a lanýžovým olejem.
Chleby potřete ochucenou majonézou a ozdobte salátem, plátky rajčat a na plátky nakrájeným kuřecím masem.
Navrch opět dejte trochu salátu. Sendvič přiklopte dalším opečeným chlebem potřeným majonézou. Před podáváním sendviče rozpulte.