Sekaná provoní celou kuchyni. Když se peče a vy ji poléváte výpekem, sbíhají se vám sliny. Dáte si ji s chlebem, nebo s kaší?
Ingredience:
400 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 350 g uzeného masa, 200 g tučného sýra goudy, 1 cibule S 5 stroužků česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 špetky chilli, čerstvý mletý pepř, ½ lžičky drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mořské soli, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 vejce, 1 rohlík, 100 ml mléka
Postup: V míse promícháme mleté maso, uděláme do něj důlek, do kterého nadrobíme housku a zalijeme ji mlékem, jež necháme vsáknout.
Přidáme jemně nakrájené uzené maso a všechny ingredience kromě sýra. Propracujeme, vytvoříme velkou šišku, nakrojíme ji a do středu vložíme sýr nakrájený na hranolky, sekanou opět spojíme a rukama namočenýma ve studené vodě ji dotvarujeme.
Dáme ji do pekáčku, podlijeme a zakrytou pozvolna pečeme při 160 °C asi tak 30 minut, aby se maso zatáhlo a šiška nepraskla. Poté pečeme ještě 25 až 30 minut při 180 °C.