Do sekané můžete přidat lístky tymiánu, krásně ji pak provoní.
Ingredience: 4 až 5 porcí
800 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
1 cibule
½ lžíce hořčice
1 vejce
4 lžíce strouhanky
sůl
pepř
100 g anglické slaniny
Postup:
Do mísy dejte mleté maso. Přidejte 2 lžičky soli a trochu pepře. Pak najemno nakrájenou cibuli, vejce, hořčici a strouhanku.
Směs důkladně promíchejte a nechte chvilku odpočinout. Pak z ní vytvarujte šišku a dejte ji do olejem vymazaného pekáčku.
Na takto připravenou sekanou dejte navrch plátky slaniny. Slaninu můžete také nakrájet na kostky a dát rovnou do směsi. Obložená slaninou vám ale zaručeně nepopraská.
Sekanou pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 180 0C.
Doba přípravy: 75 min
Cena za porci: 32 Kč