Není nad poctivou domácí sekanou, nemyslíte?
Ingredience:
650 g mletého vepřového masa
1 větší cibule
3 natvrdo uvařená vejce
1 starší houska
2 syrová vejce
2 stroužky česneku
100 ml mléka
sušená majoránka
strouhanka
sůl
černý mletý pepř
bylinky
Postup:
Housku nakrájejte na kostky a zalijte mlékem. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a přendejte do velké mísy. Přidejte mleté maso, rozklepnuté vejce a lehce vyždímanou housku.
Česnek oloupejte a prolisujte do mísy. Vše osolte, ochuťte kořením a hmotu propracujte. Je-li směs řídká, přidejte strouhanku. Do vodou vytřené formy přendejte maso a vytvarujte v něm tři důlky.
Do nich vložte oloupaná vejce a překryjte je masovou směsí. Povrch sekané potřete studenou vodou, uhlaďte a pečte v troubě při 160 °C asi 45 min. Sekanou ozdobte bylinkami a podávejte s vařeným bramborem.
Příprava: 60 min
Cena: 110 Kč
To vypadá tak dobře! Hned jak doma najdu housku, hodlám tohle vyzkoušet. Díky za inspiraci, jsem strašně ráda za nové recepty, co můžu zkoušet. 😀
No já teda nevim, u nás doma se sekana dělá úplně jinak. Ale zkusím to podle tohodle receptu, třeba mě to překvapí. 😉 Ale ty vejce uvnitř vypadaj fakt super.
Díky za skvělý recept! Hledala jsem něco jednoduchého na nedělní oběd a tohle bude přesně ono. Moc se mi líbí, jak je postup krásně popsaný krok za krokem.
Tak já jsem tohle zkoušela a musím říct, že ten postup co tu je, je fakt dobrý. Jediná věc, co bych změnila, je asi to množství česneku, ale to je věc chuti. Jinak top!
Vypadá to velmi lákavě. Ale já bych místo vepřového maso dala raději hovězí, myslím, že by to mohlo být ještě lepší. Jinak super recept.
Supr článek, hned jak budu mít mletý maso, tak to vyzkouším. Fotka toho jídla vypada božsky! 🙂