Místo řapíkatého celeru můžete přidat do sekané i klasický, nahrubo nakrájený celer nebo cuketu. Sekaná bude mít výtečnou chuť a bude jemnější.
Ingredience: 6 porcí
600 g mletého hovězího masa
400 g mletého vepřového masa
1 cibule
1 vejce
1 lžíce hořčice
6 lžic strouhanky
1 stonek řapíkatého celeru
hrst sušených rajčat
sůl
pepř
200 g loupaných rajčat
1 stroužek česneku
1 snítka rozmarýnu
100 g anglické slaniny
olej
Postup:
Maso dejte do mísy, přidejte vejce, strouhanku, hořčici, najemno nakrájenou cibuli a celer, na kousky nakrájená sušená rajčata, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte. Hotovou směs dejte do olejem vymazané chlebíčkové formy.
Rajčata promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku a lístky rozmarýnu. Směs naneste na sekanou a poté přiložte plátky slaniny. Sekanou vložte do trouby předehřáté na 190 0C a pečte přibližně 60 minut.
Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 50 Kč