Vločky dělají sekanou nadýchanou, šťavnatější a přitom v ní vůbec nejsou znát.
Potřebujete:
✿ 500 g mletého masa mix
✿ 150 g ovesných vloček
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 vejce
✿ 1 lžičku kmínu
✿ 1 lžičku majoránky
✿ sůl, pepř
✿ 2 lžičky vegety
✿ 100 ml mléka
✿ 20 g slaniny
✿ 1 lžíci sádla
1. Vločky a vegetu dejte do mísy zalijte mlékem a promíchejte. K mletému masu přidejte vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, koření a vše dobře promíchejte. Pak přidejte namočené vločky a znovu promíchejte.
2. Z připravené směsi vytvarujte šišku a vložte ji do remosky vymazané sádlem. Maso obložte nasekanou cibulí, zalijte trochou vody a na povrch sekané položte plátky slaniny.
3. Pečte asi 50 minut, občas podlévejte výpekem a podle potřeby dolévejte vodu. Podávejte s bramborovou kaší nebo zeleninou.