Masovou směs můžete rozdělit na 4 kousky a do každého zabalit vejce jednotlivě. Stejným způsobem obalte ve slanině a upečte. Jednotlivé kousky budou křupavější.
Suroviny: 4 porce
400 g mletého hovězího masa
400 g mletého vepřového masa
4 vařená vejce
4 lžíce strouhanky
2 lžičky majoránky
sůl
pepř
1 cibule
100 g plátků slaniny
Postup:
Obě masa dejte do mísy. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, vejce a strouhanku. Vše důkladně promíchejte. Na pracovní desku dejte potravinovou fólii. Rozprostřete na ni masovou směs.
Přidejte za sebou 4 vařená vejce a poté je zabalte do masové směsi tak, aby vznikla šiška. Důkladně pomačkejte a sekanou dejte do pekáčku. Přiložte na ni plátky slaniny a zahněte dospodu, aby byla sekaná ve slanině zabalená. Pečte ji 50 minut v troubě předehřáté na 180 0C.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč