Receptů na segedínský guláš jsou desítky, ale ten od Ivana Vodochodského je výtečný.
Ingredience:
500 g bílého kysaného zelí, slunečnicový olej, 750 g vepřového masa, 1 velká cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, ½ lžičky černého pepře, 400 ml masového vývaru, 1 až 2 lžičky krupicového cukru, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 200 ml šlehačky, 2 krajíce chleba, sůl
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.Přidáme nakrájené vepřové maso na kostky. Na prkénku nakrájíme zelí a přidáme ho k masu společně s kořením, přilijeme vývar, osladíme. Když je maso měkké, zahustíme guláš rozdrobenou střídou chleba.
Vyndáme koření a vmícháme šlehačku. Podáváme s knedlíkem.