Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa. Nemusí to být jen hříbky, použijte co nejpestřejší směs.
Ingredience:
4 cibule
1 malá cibule
2 mrkve
1 malý celer
2 hrsti sušených hub
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
1 špetka kmínu
4 bobkové listy
½ hrsti čerstvé majoránky
sůl
pepř
čerstvý chléb
Postup:
Nejprve namočte sušené houby do litru horké vody. V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte.
Podlejte trochou vody. Přidejte namočené houby, bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete. Vařte, dokud zelenina nezměkne. Přidejte majoránku.