Chcete svou rodinu překvapit něčím chutným? Připravte jim neobvyklé spojení vejce a chřestu.
Suroviny:
1 svazek výhonků zeleného chřestu
2 vejce
100 g řeckého sýru feta
1 lžíce obyčejného octa
1 lžíce másla
sůl, pepř
Postup:
Odkrojte konce chřestu a oloupejte spodní třetinu všech výhonků. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte pět minut.
Připravte si hrnec a dejte vařit zhruba litr vody s lžící octa a trochou soli. Jakmile bude vřít, rozklepněte do ní vejce a za stálého míchání vařte dvě a půl minuty. Vždy vařte jen jedno vejce.
Chřest si ještě orestujte na másle a servírujte ho se ztraceným vejcem a rozdrobeným feta sýrem. Podle chuti ještě osolte a opepřete.