Výborný a rychlý zelný salát je díky „zahřívací“ zálivce ideální chuťovkou pro zimní měsíce.
Potřebujete:
✿ ½ hlávky červeného zelí
✿ 1 hrst vlašských ořechů
✿ 1 mrkev
✿ 1 šalotku
✿ hrst petrželky
Zálivka:
✿ 3 lžičky dijonské hořčice
✿ 3 lžíce olivového oleje
✿ 3 lžičky jablečného octa
✿ sůl, pepř
1. Na pánvi na středním plameni lehce nasucho opražte ořechy po dobu 4–5 minut, dejte pozor, aby se nepřipálily. Nechte vychladnout a pak je nasekejte nahrubo.
2. Mezitím očistěte zelí, nakrájejte na tenké proužky a dejte do mísy. Mrkev oškrábejte, nakrájejte na tenké proužky a přidejte k zelí, stejně tak najemno nakrájenou šalotku. Promíchejte.
3. V misce smíchejte hořčici s olejem a octem, dochuťte solí a pepřem. Hotovou zálivku vlijte do salátu, důkladně promíchejte a případně ještě dochuťte solí. Podávejte posypané vlašskými ořechy a nasekanou petrželkou.
Tyjo, tenhle recept vypadá fakt lákavě. Určitě zkusím, mám ráda kombinaci zelí a vlašských ořechů.
Salát z červeného zelí s ořechy je skvělým způsobem, jak si zpestřit jídelníček v zimním období. Díky zahřívací zálivce to musí být opravdu lahůdka!
Moc ráda připravuju saláty, ale s ořechy jsem ještě nezkoušela. Zní to fakt super, určitě vyzkouším!