Příjemně lehký, ale přitom dokonale výživný salát z černé čočky, která je považována za „kaviár“ mezi luštěninami, jelikož ho svými drobnými zrnky i barvou připomíná.
Ingredience:
100 g beluga čočky
2 mrkve
1 červená cibule
1 svazek šalotky
1 lžíce olivového oleje
citronová šťáva
Postup:
Čočku uvařte podle návodu. Nahrubo nastrouhejte mrkev, osolte ji, přidejte rozmačkaný stroužek česneku a 10 minut ji nechte opéct na lžíci oleje. Nakrájejte na měsíčky červenou cibuli a na kolečka šalotku.
Čočku, mrkev i obě cibule promíchejte ve větší míse. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Nechte salát zhruba 15 min rozležet a podávejte s opečenou bagetkou.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 100 Kč
Jé, to vypadá moc chutně. Černou čočku jsem ještě nezkusila, ale ráda nový recepty objevuju, tak proč ne?
Salát z černé čočky a mrkve je vynikající nápad na zdravé a rychlé jídlo. Rozhodně to vyzkouším, díky za inspiraci!
Tento salát zní skvěle! Čočka beluga je fakt super, zdravá a výživná. Urcite vyzkouším o víkendu.