Sušenými naklíčenými semínky si můžete ozvláštnit jakýkoli salát. Při klíčení semínka získávají mnoho zdravotních benefitů.
Celý proces klíčení totiž přemění složité struktury zásobních látek na jednodušší pro člověka stravitelnější a zvýší využitelnost všech živin.
Naklíčená semínka mají široké využití v kuchyni, lze je přidávat i do kaší, jogurtů, těstovin, a zapékaných jídel. Díky tomu se významně zvýší nutriční hodnota pokrmů.
Výhodou sušeného výrobku oproti doma vyklíčeným semínkům je univerzálnost použití, i to, že je vždy k dispozici v potřebném množství.
Suroviny:
50 g sušeného krůtího masa Fine Gusto
mix sušených naklíčených semínek VegUp (oves, červená čočka, mungo)
mix salátů (rucola, polníček, ledový salát)
1 okurka
4 rajčata
kukuřice
olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Veškerou zeleninu nakrájíme na libovolné menší kousky, které společně s mixem salátů promícháme. Přidáme půlku konzervy kukuřice, jednu lžíci olivového oleje a dle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec do salátu přidáme sušené krůtí maso.