Vejce jako součást zeleninových salátů jim doplní potřebné bílkoviny.
Potřebujete:
✿ 4 plátky anglické slaniny
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 4 vejce natvrdo
✿ 100 g sterilovaných malých žampionů
✿ 150 g čerstvého listového špenátu
✿ 1 cibuli
✿ sůl, pepř
Na zálivku:
✿ 1 lžíci vinného octa
✿ 3 lžíce olivového oleje
✿ 1 lžičku hrubozrnné hořčice
✿ sůl, pepř
1. Vejce oloupejte a rozkrojte na kolečka nebo poloviny. Špenátové listy propláchněte, nechte okapat a dejte do mísy. Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky, žampiony na tenké plátky a přidejte vše ke špenátu.
2. Plátky slaniny opečte dokřupava a nakrájejte na kousky. Smíchejte vinný ocet, olej a hořčici na zálivku, dochuťte solí a pepřem.
3. Zálivkou přelijte salát a lehce promíchejte. Rozdělte na misky, navrch naskládejte vejce a slaninu, můžete posypat trochou strouhaného sýra a podávejte.