Sicilský salát z pomerančů má několik různých variant. Vyzkoušejte třeba tuto kombinaci s fenyklem a troškou chilli.
Potřebujete:
✿ 5 pomerančů
✿ 1 menší cibuli
✿ 16 černých oliv
✿ 1 čerstvý fenykl
✿ 2 citrony
✿ 6 lžic olivového oleje
✿ špetku chilli
✿ sůl
1. Oloupejte pomeranče a ostrým nožem z nich odkrájejte bílou kůžičku. Pak z nich vykrájejte tenké měsíčky a dejte je do mísy.
2. Oloupejte cibuli, překrojte ji napůl a nakrájejte na tenké plátky. Fenykl očistěte, pokrájejte ho na tenké nudličky a s cibulí ho přidejte k pomerančům. Do mísy přisypejte vypeckované černé olivy.
3. Z olivového oleje a šťávy u obou citronů si připravte zálivku, kterou zalijte směs v míse a důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a přidejte chilli. Salát nechte chvilku odpočinout v lednici, rozdělte na misky a podávejte. Můžete dozdobit snítkami čerstvého kopru.