Lehkou a zdravou večeři máte hotovou za pár minut.
Suroviny:
2 hrsti vašeho oblíbeného salátu (případně mix salátů)
200 g dýně Hokkaido
200 g balkánského sýra
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce dýňového oleje
sůl, pepř
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce medu
1 lžíce pražených dýňových semínek
Postup:
Předehřejte si troubu na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Dýni očistěte, vydlabejte a oloupejte. Nakrájejte dýni na zhruba půlcentimetrové plátky. Dýni osolte, opepřete, pokapejte olivovým a dýňovým olejem a trochou medu. Pořádně promíchejte. Dýni vyskládejte na plech a pečte zhruba 30 minut.
Salát promíchejte s balzamikovým octem. Na pánvi nasucho opražte dýňová semínka. Nakonec pečenou dýni promíchejte se salátem, přidejte na kousky nakrájený balkánský sýr a celý talíř posypejte opraženými dýňovými semínky.
Rychlé, snadné a velice lahodné.