Vyzkoušejte něco lehkého a zdravého. Tento salát si oblíbíte.
Ingredience:
1 menší dýně Hokkaido
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného rozmarýnu nebo tymiánu
sůl, pepř
100 g čerstvého sýra (feta, balkánský sýr nebo cottage)
hrst rukoly nebo polníčku
čerstvá petržel na dozdobení
Postup:
Rozkrojte omytou dýni napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky.
Slupku není nutné loupat, sama při pečení změkne.
Měsíčky dýně rozložte na plech vymazaný olejem nebo vystlaný pečicím papírem, pokapejte ji jemně olivovým olejem, posypejte rozmarýnem, osolte a opepřete. Pečte při 190 °C asi 20 až 25 minut, dokud dýně nezměkne a nezačne lehce karamelizovat.
Na talíř vyskládejte rukolu, na ni posléze vyložte pečenou dýni, posypejte čerstvým sýrem a dozdobte čerstvou petrželí, případně jinou bylinkou, kterou máte rádi.
Pokrm můžete podávat samostatně jako lehký hlavní chod, ale také jako přílohu k masu.
Móda je mou vášní, ale jednou za čas ráda objevuju i nové recepty. Tohle je naprosto super kombinace, děkuju za inspiraci!
Já miluji pečenou dýni! Skvělá kombinace s čerstvým sýrem, úplně mi tečou sliny. Hned to vyzkouším.
Tento recept vypadá skvěle! Dýně je výborná podzimní ingredience a pečená chutná fantasticky. Určitě to vyzkouším po dalším tréninku jako lehkou večeři.