Je šťavnatý, plný vitaminů a pochutnají si na něm i ti, kdo mají rádi pořádný kus masa.
Ingredience:
● 200 g směsi listů různých salátů, baby špenátu a čekanky
● 2 kuřecí prsní řízky
● 1 granátové jablko
● 2 pomeranče
● hrst pekanových ořechů
● balsamicový ocet
● olivový olej
● sůl
● pepř
Postup:
Menší listy salátu, čekanky a špenátu vložte do mísy, větší listy natrhejte na kousky o velikosti sousta. Z granátového jablka vyberte semínka s oplodím.
Z jednoho pomeranče seřízněte slupku i s bílou blankou a poté vykrájejte dílky tak, abyste získali filátka bez blanky.
Kuřecí řízky osolte a opepřete a na lžíci oleje je na pánvi upečte dozlatova. Z druhého pomeranče vymačkejte do misky šťávu. Přidejte dvě lžíce oleje, dvě lžíce balsamicového octa, pepř a špetku soli. Vše důkladně promíchejte.
Lehce vychladlý řízek nakrájejte přes vlákno na kousky o velikosti sousta. K salátu do mísy přidejte pomerančová filátka, granátové jablko, pekanové ořechy a upečené kuřecí maso. Vše přelijte zálivkou, lehce promíchejte a podávejte.
Příprava: 25 min
Cena: 130 Kč