Lehký zeleninový salát s opečenými bramborami přijde v teplém počasí vhod. Zeleninu můžete dle libosti obměňovat.
Potřebujete:
✿ 8 vajec
✿ 1 svazek zeleného chřestu
✿ 750 g brambor
✿ olivový olej
✿ 8 cherry rajčátek
✿ 2 jarní cibulky
✿ 100 g sterilovaného hrášku
✿ sůl, pepř
Zálivka:
✿ 2 lžíce hrubozrnné hořčice
✿ 1 lžíci vinného octa
✿ 1 lžíci medu
✿ 4 lžíce olivového oleje
1. Chřestu odlomte konce, vložte ho nastojato do osolené vroucí vody, aby špičky vyčnívaly a vařte 10–15 minut. Zchlaďte ho studenou vodou a nakrájejte na špalíky.
Vejce dejte do kastrolu s osolenou vroucí vodou, uvařte je 10 minut natvrdo, zchlaďte je v ledové vodě a oloupejte.
2. Brambory oloupejte a dejte vařit. Mezitím pokrájejte jarní cibulky na kolečka a rajčátka na čtvrtiny. Suroviny na zálivku dejte do menší sklenice, uzavřete a důkladně protřepejte, aby se spojily. Vařené brambory pokrájejte a na pánvi je lehce osmahněte na oleji.
3. Opečené brambory promíchejte v míse se zálivkou. Přidejte chřest, rajčátka, slitý hrášek, cibulku a zlehka promíchejte. Salát rozdělte na talíře, na každou porci přidejte dvě rozkrojená vejce, osolte, opepřete a podávejte.
Wow, salát s opečenými brambory zní super! Miluju kombinaci teplého a studeného v jídle, určitě to vyzkouším.