Nebojte se zkusit nové kombinace netradičních chutí.
Ingredience:
2 zralé broskve (nakrájené na měsíčky)
10–12 cherry rajčátek
125 g mozzarelly
hrst čerstvé bazalky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa nebo balzamikového krému
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup:
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte plátky broskví a zlehka je orestujte z obou stran – jen 1–2 minuty, dokud lehce nezkaramelizují.
Cherry rajčata překrojte napůl, mozzarellu natrhejte nebo rozkrojte, bazalku omyjte a osušte.
Vše v míse promíchejte a přidejte lístky bazalky.
Salát zakápněte balzamikem (ocet nebo krém), přidejte špetku soli a pepře podle chuti.
Nikdy jsem si nemyslela, že bych dala broskve do salátu. Ten balzamikový krém to musí dělat fakt dobrým.
Ježiš tak to si musím zkusit! Jako lékařka vím, že ovoce je pro tělo dobré. Kombinace mozzarelly a broskve zní fakt dobře.
To zní zajímavě! Mám ráda mozzarellu, ale s broskvemi jsem ji ještě nezkoušela. Určitě vyzkouším tenhle recept.