Zeleninový salát s kousky opečeného masa, krutony a domácím dresinkem je prostě nedostižný.
Suroviny na 4 porce
– 5 vajec natvrdo – 2 kuřecí prsa – 1 velký římský salát – 3 rajčata – sůl, pepř – olej na smažení – 1 světlá bagetka
Na zálivku – 1 stroužek česneku – 2 lžíce citronové šťávy – 1 lžíce olivového oleje – bílý jogurt – sůl, pepř
Postup
1. Uvařená vejce oloupejte a přepulte. Kuřecí prsa omyjte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete a pak opečte na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Na jiné pánvi nebo v troubě opečte nasucho na kostičky nakrájenou bagetu.
2. Bílý jogurt smíchejte s citronovou šťávou a olivovým olejem. Přidejte prolisovaný česnek a podle chuti osolte a opepřete. Dejte chladit do lednice.
3. Salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy na kusy. Přidejte rajčata pokrájená na měsíčky a opečená kuřecí prsa a zlehka promíchejte
4. Salát naservírujte na talíře, ozdobte krutony, vejcem a přelijte zálivkou.