Je vydatný a plný chutí. Dresink z ančoviček je vskutku delikátní.
Ingredience:
1 kuřecí prsíčko
1 rohlík
4 plátky slaniny
3 hrsti římského salátu
2 lžíce majonézy
2 plátky ančovičky
1 lžička kremžské hořcice
3 lžíce nahrubo nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
olivový olej na restování
Postup:
Nejprve si připravte dresink, aby se stačil v lednici odležet. Nasekejte si ančovičkové plátky najemno a smíchejte vše s majonézou. Přidejte kremžskou hořčici a pořádně promíchejte. Dejte dresink uležet do lednice.
Na pánvi si rozpalte lžičku nebo dvě rostlinného oleje a dejte si osmažit na kostičky nakrájenou slaninu. V druhé pánvi si taktéž rozpalte olej. Kuřecí prso si osolte, opepřete a orestujte ho z obou stran.
V téže pánvi pak orestujte rohlík nakrájený na kostičky. Římský salát propláchněte a natrhejte na větší kusy. Připravte si dva hluboké talíře. Naservírujte nejprve salát. Kuřecí prso opatrně rozkrájejte na plátky.
Přidejte na talíř orestovanou slaninu a křupavé rohlíkové krutony. Salát bohatě přelijte dresinkem, opravdu nešetřete.
Parmazán, případně sýr grana padano, nastrouhejte na větší kousky, nebo spíše plátky a salát jimi zasypejte. Podle chuti pokrm dopepřete a dosolte. Případně ještě přidejte kapku oleje.