Do teplých dní je jako dělaný. Zasytí, ale není tak těžký. A co víc – dokonce je zdravý.
Suroviny:
2 kachní prsa
1 lžíce medu
1 lžíce rostlinného oleje S hrst římského salátu
1 pomeranč
2 lžíce piniových oříšků
2 lžíce balzamikového octa
sůl
Postup:
Kachní prsa si ze všeho nejdříve dobře osolte a potřete medem.
Rozpalte si pánev a přilijte do ní cca 0,5 dl oleje.
Kachní prsa si z obou stran prudce opečte, aby se krásně zatáhla. Uvnitř mohou zůstat růžová.
Římský salát si ochuťte šťávou z půlky pomeranče, trochou oleje a balzamikovým octem.
Jakmile budou prsíčka hotová, nakrájejte je na plátky a naservírujte na salát.
Ten dozdobte ještě trochou balzamikového octa, piniovými oříšky a zbylou půlkou pomeranče. Ten naloupejte na měsíčky.