Suroviny:
32 ks chřestu
4 vejce
60 g piniovývh oříšků
12 plátků pancetty
4 lžíce plocholisté petrželky
50 g másla
1 vanička řeřich
sůl
Postup:
Oloupaný chřest spařte ve vroucí vodě cca 1 min a poté ho vložte do studené vody. Pancettu upečte v troubě na 180 °C zhruba 3–5 min.
Mezitím vařte vejce po dobu cca 3 minut. Vložte je do hrnce s lehce vroucí vodou a kapkou octa. Vodu lehce zamíchejte a do víru vejce rozklepněte. Žloutek tak obalí bílek. A máte hotovo.
Spařený chřest a piniové oříšky zprudka opečte na pánvi dozlatova na olivovém oleji. Ke konci přidejte máslo a nasekanou petrželku. Naservírovaný salát posypte řeřichou. Můžete podávat s opečenou ciabattou.
Tip!
Kdo nemá rád chřest, může jej nahradit jinou zeleninou. K těmto ingrediencím se hodí opečená cuketa, lilek, výborné budou i brambory.