Kombinace jahod a chřestu není vůbec špatná. Přesvědčte se.
Ingredience:
hrst čerstvých jahod
hrst čertvé rukoly
svazek zeleného chřestu
150 g sýru feta nebo balkánského sýru
olivový olej
1 lžíce medu
sůl, pepř
1 lžíce dijonské hořčice
Postup:
Dejte si vařit vodu. Poté do ní oloupaný (stačí oloupat jen spodek) chřest na 4 až 5 minut ponořte. Vytáhněte ho a zchlaďte jej studenou vodou. Opatrně, aby se nepolámal. Na pánvi si rozpalte olivový olej a dejte si chřest na 2 minuty opéct.
Osolte ho a opepřete. Salát s nakrájenými jahodami a sýrem ochuťte trochou oleje, lžící medu a také lžící dijonské hořčice. Nakonec přidejte orestovaný chřest. Na tomto receptu si jistě pochutná celá rodina.
Teda, já bych na to sama nikdy nepřišla! Na fotce to vypadá super. Až půjdu nakupovat, tak si určo zkusím koupit potřebný věci.
Nevim, jestli by mi to chutnalo, ale vypadá to zajímavě. Možná zkusim!