Tento tradiční mexický pokrm, čtěte „piko de gajo“, můžete konzumovat samotný, případně s tortillovými chipsy nebo jako přílohu k masu.
Suroviny:
2 ks rajčat
1 červená cibule
1 žlutá paprika
3 lžíce olivové oleje
1 limeta
hrst čerstvého koriandru
1 stroužek česneku
sůl a pepř
případně sušená nebo čerstvá chilli paprička
Postup:
Rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Česnek prolisujte a smíchejte s limetovou šťávou. Vše dobře promíchejte.
Salát osolte a opepřete a přidejte chilli papričku dle chuti. Nakonec do salátu nasekejte čerstvý koriandr, který salátu či snad salse dodá nezaměnitelnou chuť.
Náš tip
Které chilli papričky jsou mezi Mexičany nejoblíbenější? Ty, které nazýváme habanero.