Suroviny:
500 g malých brambor
200 g zelených fazolek
1 hlávka salátu
6 cherry rajčat
1 plechovka tuňáka
1 hrst černých oliv
4 vejce
Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce majonézy
sůl
pepř
Postup:
Brambory, nejlépe rané, uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Vejce vložte do vroucí vody a vařte 9 minut. Fazolky povařte 4 minuty, poté je z vody vyjměte a vložte do misky s ledem, zachovají si tak svěží barvu. Poté si připravte zálivku.
Smíchejte olivový olej, ocet, hořčici a majonézu a osolte a opepřete podle chuti.
Vše dobře vyšlehejte metličkou. Listy salátu natrhejte na menší kusy, dejte do velké mísy, přelijte dressingem a důkladně promíchejte.
Na talíř dávejte salát, na něj poklaďte brambory ve slupce nakrájené na poloviny, zelené fazolky, nakrájená cherry rajčata, černé olivy, tuňáka a na čtvrtiny nakrájená vejce. Salát podávejte s opečenou bagetkou.
Tip!
V tomto receptu můžete konzervovaného tuňáka nahradit tím čerstvým.