Italský salát v národních barvách je velmi osvěžující a hotový raz dva.
Potřebujete:
✿ 2 větší rajčata
✿ 1 balíček mozzarelly
✿ špetku soli
✿ špetku pepře
✿ 1 lžičku panenského olivového oleje
✿ 1 lžičku sušené bazalky
✿ čerstvou bazalku
✿ 1 lžíci balzamikového octa
1. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte je na silnější plátky. Mozzarellu vyndejte z obalu, slijte nálev a nakrájejte ji na stejně silné plátky jako rajčata.
2. Na větší talíř pokládejte střídavě plátky mozzarelly a rajčat. Poté je trochu zakapejte olivovým olejem a lehce pokapejte balzamikovým octem. Podle chuti osolte a opepřete.
3. Pak rajčata i mozzarellu posypejte sušenou bazalkou, kterou předtím lehce promněte mezi prsty, aby vyniklo její aroma. Nakonec vše ještě ozdobte čerstvými lístky bazalky.