Klasika mezi saláty, která většinou nechybí v nabídce v žádné restauraci. Můžete ho připravit i ze zbytků pečeného kuřete.
Ingredience: 4 porce
Na salát:
● 600 g římského salátu
● 4 plátky bílého chleba
● 1 stroužek česneku
● 1 lžíce másla
● sůl
● 400 g pečeného kuřecího masa
● hoblinky parmazánu na zdobení
Na zálivku:
● 100 g majonézy
● 1 lžička hrubozrnné hořčice
● 10 g najemno nastrouhaného parmazánu
● 2 ančovičky
● 1 lžička citronové šťávy
Postup:
Chléb natrhejte na kousky. Stroužek česneku nastrouhejte, smíchejte s trochou soli a promíchejte. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek, promíchejte a přidejte chléb. Opečte ho na česnekovém másle dozlatova.
Na zálivku promíchejte majonézu s hořčicí, ančovičkami, parmazánem a šťávou citronu. Salát natrhejte do mísy a promíchejte se zálivkou. Rozdělte ho na talíře. Na každý přidejte kousky pečeného kuřecího masa, krutony a hoblinky parmazánu.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 40 Kč