Zeleninový salát by chybět nikdy neměl. Tento potěší nejen milovníky oblíbeného koktejlu Bloody Mary (čti: blady mery) – netradiční salát je ochucený zálivkou s vodkou.
Potřebujete:
✿ 250 g cherry rajčat
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 červenou cibuli
✿ 1/3 ledového salátu
✿ 1 lžíci vodky
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 lžičku worcesterské omáčky
✿ 1 lžičku strouhaného křenu
✿ 1 citron
✿ 1 lžičku tabasca
✿ 50 g zelených oliv
✿ sůl, pepř
✿ 200 g bílého chleba
1. V míse smíchejte na půlky překrojená rajčátka, prolisovaný česnek, vodku, olej, worcester, křen, citronovou šťávu a kůru a tabasco.
Důkladně promíchejte, aby rajčata byla pokrytá marinádou, zakryjte a dejte do lednice na 1–2 hodiny. Misku poté z lednice vyndejte a nechte „dojít“ do pokojové teploty.
2. Chleba natrhejte na kousky, pokapejte olejem a opečte z obou stran na pánvi nebo v troubě. Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky.
3. Do salátové mísy natrhejte ledový salát. Na něj pak rozložte rajčatovou směs a pokapejte zbývající marinádou z misky.
Navrch přidejte olivy, cibuli a kousky chleba. Dochuťte solí a pepřem a lehce promíchejte.
To je prostě pecka! Kombinace Burning Mary s ledovým salátem mě nadchla, to musím zkusit!
Skvělý recept, který určitě vyzkouším. Myslím, že i na letní grilování bude tento salát senzační doplněk!
Wow, tohle je fakt zajímavej nápad na salát! Asi ho zkusím udělat na příští párty, ať mají kámoši překvápko.
Tohle spojení Bloody Mary a salátu zní naprosto neodolatelně! Přemýšlím, jak to zkombinuju s mým oblíbeným pátečním drinkem.