Šakšuka je tradiční a velice oblíbený severoafrický snídaňový pokrm.
Suroviny:
3 vejce
1 bílá cibule
1 plechovka loupaných rajčat
150 g slaniny
hrst čerstvého koriandru
1 plechovka fazolí
sůl, pepř
1 lžička římského kmínu
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
Postup:
V pánvi si rozehřejte olej a dejte na něj smažit na kostičky nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte plátky slaniny.
Prolisujte do pánve česnek a přidejte rajčatový protlak a fazole. Pět minut restujte a přidejte římský kmín, pepř a sůl.
Do směsi vytvořte tři důlky a rozklepněte do nich vejce. Opět je osolte a opepřete. Nechte probublávat aspoň deset minut. Dozdobte koriandrem.
Náš tip
Šakšuku si dopřejte s krajícem čerstvého chleba nebo bílou bagetkou.