Arabskou dobrotu z rajčat (čte se šakšuka) podávejte s opečenými kousky bagety. Pokapejte ji bylinkovým olejem, potřete prolisovaným stroužkem česneku a opečte na suché pánvi. Do pokrmu můžete přidat také pikantní klobásku.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g nakrájených rajčat
● 1 červená paprika
● sůl
● pepř
● olivový olej
● 1 cibule
● 2 stroužky česneku
● 1 lžička sladké mleté papriky
● ¼ lžičky mletého kmínu
● špetka mletého chilli
● 2 lžíce rajčatového protlaku
● 4 vejce
● nasekaná petrželka
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a za občasného míchání restujte doměkka. Přidejte česnek, papriku, kmín, mletou papriku a chilli. Restujte, dokud česnek nezměkne a nerozvoní se.
Přidejte pokrájená rajčata a rajčatový protlak. Snižte plamen a nechte probublávat 15 min, dokud omáčka trochu nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
Lžící udělejte do omáčky 4 důlky a do každého rozklepněte jedno vejce. Zakryjte pokličkou a vařte zhruba 5 min, žloutky by měly být ještě lehce tekuté. Pánev můžete také vložit do trouby. Nakonec posypejte petrželkou.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 45 Kč
No já sakshuku miluju! Tenhle recept vypadá celkem easy, tak snad to zvládnu :D. Musím akorát do obchodu pro červenou papriku, to je furt něco.
Sakshuka, to je něco, na co si ráda sáhnu, když mám chuť na něco jiného. Tento recept je skvělý, jednoduchý a oceňuji přehledné vyznačení cen a nutričních hodnot. Už se těším, až ho vyzkouším příští víkend na brunch s rodinou.