Guláš podávejte s malými bramboráčky nebo jej jednoduše zabalte do většího bramboráku.
Ingredience: 5 porcí
● 800 g hovězího zadního
● 1 cibule
● 1 petržel
● kousek celeru
● 1 mrkev
● 3 stroužky česneku
● 2 bobkové listy
● 1 snítka rozmarýnu
● 4 snítky tymiánu
● 5 kuliček pepře
● 5 kuliček nového koření
● sůl
● pepř
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce mleté uzené papriky
● vývar podle potřeby
● olej
● 5 bramboráků
Postup:
Maso a zeleninu nakrájejte na kostičky, cibuli najemno a česnek na plátky. Na oleji opečte cibuli a přidejte maso. Opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo.
Vmíchejte zeleninu, česnek, zasypte paprikou a zarestujte. Přilejte vývar, aby byly maso i zelenina ponořené. Přidejte bylinky, koření a guláš duste asi 2 hodiny. Dle potřeby přilévejte vývar. Podávejte s bramboráky.
Příprava: 120 min
Cena za 1 porci: 67 Kč