Suroviny:
3 broskve nebo nektarinky
3 lžičky medu
1 bílá ředkev (nebo 3 červené)
70 g kozího sýra
rukola
20 g piniových oříšků ( můžete nahradit vlašskými)
krémové balzamiko
olivový olej
Suroviny:
Broskve myjte osušte na rozkrojte na poloviny.
V míse smíchejte 1 lžíci olivového oleje s medem a namočte do něj broskve.
Poté dejte broskve na gril a grilujte asi 3 minuty. Ořechy opražte nasucho na pánvi.
Ředkev očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Vložíte do mísy, přidejte rukolu, polijte balsamikem a olivovým olejem podle chuti. Dobře promíchejte.
Přidejte broskve a ještě opatrně promíchejte. Nakonec salát posypejte nastrouhaným kozím sýrem a oříšky.
Kombinace ovoce, zeleniny a sýra není nijak nová, ale tenhle broskvový salát vás možná překvapí. Sladké broskve na grilu krásně pustí šťávu a získají kouřovou chuť, kterou jemně doplní krémový kozí sýr a ostřejší ředkev.