Suroviny:
4 mrkve
½ bulvy celeru
1 petržel
½ kuřete
1 bobkový list
nové koření
kuličky černého pepře
sůl
200 g rýže
2 lžíce nasekané petržele
Postup:
Kuřecí maso vložte do hrnce se studenou vodou. Přidejte dvě mrkve, petržel, celer nakrájený na menší kusy, bobkový list, pár kuliček nového koření a několik kuliček černého pepře. Pomalu přiveďte k varu a pozvolna vařte asi 2 hodiny.
Během vaření sbírejte pěnu, která se vytváří na povrchu. Rýži důkladně propláchněte a v osolené vodě ji uvařte doměkka. Hotový vývar přeceďte přes sítko nebo plátno a osolte ho podle chuti.
Zeleninu vyhoďte, z kuřete oberte maso a vraťte ho do polévky. Přidejte také dvě mrkve nakrájené na co nejdrobnější kostičky a ve vývaru je povařte. Na závěr přimíchejte uvařenou rýži, krátce ji prohřejte a můžete servírovat.
Tip!
Polévku můžete na talíři lehce posypat strouhaným parmazánem.
To vypadá fajnově! Rýžovou polévku jsem nikdy nedělala, ale je čas to zkusit. Doma to určitě všichni ocení, až mě uvidí vařit něco novýho.
Wow, vždycky hledám nové recepty na polévky a tohle vypadá jako dobrá volba! Určitě zkusím. Děkuju za inspiraci.
Tak to vypadá hodně zajímavě! To by mohlo být něco pro mé nedělní vaření. A ještě s tím parmazánem nahoře? Hm, to bude luxusní!
Tuhle polévku určitě vyzkouším! Miluju kombinaci kuřete a rýže. Zní to jako skvělej oběd po náročném dni ve škole.